What’s it gonna be Vol. I

20 02 2008

persp-intrare-var.jpg

Ce sa fie, ce sa fie? Casa sau apartament? Eu pesonal, mi-as dori sa stau la casa. Ma rog, parintii mei stau la casa, insa in Bucuresti stau intr-un apartament. Pe de alta parte, sunt foarte multi oameni care nu si-ar dori sa stea intr-o casa datorita faptului ca e mult mai comod si mult mai putin de muncit la un apartament.

Ce trebuie sa stiti inainte sa faceti un upgrade de la aparatament la casa este ca o astfel de locuinta presupune pe langa multele avantaje si cheltuieli mai mari, pornind in primul rand de la pretul de achizitie al proprietati. Daca detii un apartament de lux de 3-4 camere sa zicem in zona de nord a Bucurestiului, nu este o problema foarte mare sa te muti la o casa , chiar si cu mai mult de 3 mp de curte.

Lasand acum megalomania la o parte, ideea este ca nu se pot compara costurile de intretinere ale unui apartament cu cele ale unei case (totul pornind de la utilitati si terminand cu produsele de curatenie si cantitatea lor). Costuri nu inseamna efectiv plata luminii, a gazelor si a telefonului, aici se adauga costuri de achizitie, costurile mobilarii si utilarii unei case, eventualele modificari sau reparatii pe care le-ati putea efectua in cazul in care casa nu este noua. Next level-ul se traduce prin facturi mai mari la energie, facturi mai mari de incalzire a locuintei, costurile de intretinereale curtii, ale gardului sau construirea acestuia, in cazul garajului – construirea lui etc.

Ce vreau sa subliniez prin acest articol este sa va ganditi de doua ori inainte sa faceti pasul acesta pentru ca pe langa o curte destul de spatioasa pentru catel si copil va veti lega la cap si cu niste cheltuieli lunare pe masura. Daca acest lucru il realizati prea tarziu va fi destul de tragic sa realizati ca nu va puteti permite aceste cheltuieli.

Anunțuri

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: