Care-i treaba cu Feng Shuiu’

18 11 2008

Toata lumea vorbeste de Feng Shui. E un „must have” in materie de amenajari. Casa ta  trebuie sa fie Feng Shui. „De ce?” ar intreba un om nepasator ca mine.. Sa vedem ce zic specialistii:

Se pare ca Feng Shui-ul nu este o fita de ultima moda, ci o stiinta veche de peste 3000 de ani. Aceasta stiinta a aparut in Asia, avand la baza considerente astrologice si o disciplina a vietii a celor care tin cont de ea.

„Feng Shui” tradus cuvant cu cuvant inseamna vant si apa. Feng reprezinta vantul ce transporta „Chi”-ul, energia, in locuinta si bineinteles in viata noastra, iar Shui este apa ce meandreaza sub pamant, transportand deasemenea Chi-ul.

Feng Shui-ul zilelor noastre in termeni moderni reprezinta stiinta sau mai repede arta de amplasare a obiectelor astfel incat energia sa poata circula fara bariere si sa ne influenteze intr-un mod pozitiv viata.

Citind articole despre amenajarea unei locuinte tinand cont de indrumarile Feng Shui, mi-am dat seama ca multe lucruri sunt chiar de bun simt si deloc aberante pe cum ma asteptam. De exemplu, in dormitor trebuie sa fie foarte curat iar sub pat sa nu fie aruncate reviste vechi, fotografii si alte lucruri. Deasemenea, este bine sa se evite montarea unui televizor in dormitor datorita faptului ca undele pe care acesta le emana sunt o piedica pentru momentele de odihna petrecute in aceasta camera.

S-au scris nenumarate carti despre aceasta stiinta si ea functioneaza dupa niste criterii bine stabilite si cu ajutorul unor „ustensile” stravechi. O astfel de ustensila, foarte usor de utilizat, este harta Bagua. O puteti folosi foarte usor, desenand pe o foaie palnul casei dumneavoastra. Nu trebuie desenat un plan amanuntit, cu pozitionaea pieselor de mobilier, insa este bine sa fie specificate ferestrele si usile, mai ales cea de la intrare. Suprapuneti harta Bagua peste planul casei si vedeti ce anume este de interes si ce trebuie schimbat sau imbunatatit. Ce trebuie sa stiti inainte de toate este ca pe harta, partea de sus nu indica nordul, ci sudul.

harta_baguaCasa ta este Feng Shui?

Anunțuri

Acțiuni

informatie

One response

20 11 2008
myhenry

destul de interesante articolele tale! bafta in continuare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: