Cocioaba sau palat?

18 11 2008

Sunt oameni si oameni, unora le place sa pescuiasca, altora sa citeasca, altora sa se plimbe pe Champs Elise si altii merg la inmormantarea lui Caiac. Oricare ar fi si  orice hram poarta, de bine de rau au o locuinta. Si dupa cum niciodata nu esti multumit de ce ai, intotdeauna iti doresti altceva.

Hai sa le luam pe rand si sa le analizam.

Apartamentul: suprafata relativ redusa (cei care au penthouse-uri pot sa treaca peste acest paragraf), probleme cu locurile de parcare, jeg la ghena, baba de sub tine, baietii de cartier care isi joaca nevestele si surorile la barbut, ceapa prajita a vecinului, otv-ul la maxim al celuilalt vecin, cainele celui de la 8 care se usureaza in lift ca nu mai poate pana afara, trezit la 5 pentu plimbat cainele, cheltuieli relativ mici, non-stop si farmacie la parter.

Casa: suparafata variaza in functie de necesitati, deobicei e cat iti trebuie, numar redus de vecini, maxim 3, dar cel mai probabil 2, aer nepoluat de experiente culinare colaterale, trezit (teoretic) la ce ora vrei pentru ca nu trebuie sa iti plimbi cainele prin propria curte, o poate face singur, nu te mai deplasezi pana pe marginea drumului pana la intrarea in Cheia pentru un gratar, il poti face la tine in curte, poti da petreceri dar din pacate te costa mai mult.

Aici insa sunt mai multe variabile(la casa). Poti avea o curte comuna cu mai multi vecini – nasol. Sau.. depinde, daca iti sunt rude sau pur si simplu va intelegeti bine, e ok.

Te apuci sa iti construiesti o casa, iar din frustrarile acumulate in vechiul apartament comunist, iti faci un palat. Nu de putine ori mi-a fost dat sa aud ca X nu a mai avut bani sa isi termine casa. Inainte sa va apucati de constructie, faceti un plan care sa includa tot, de la ridicare la finisaje , mai puneti 20% peste, sa fiti siguri, si vedeti daca punga suporta sau nu.

E, daca X n-a avut bani sa o termine, Y s-a amuzat pe seama lui, insa nu dupa mult timp a realizat ca el nu poate sa o intretina. O casa mare/palat implica si costuri pe masura. Nu are rost sa va faceti case cu dormitoare de 200 mp cum nu are rost sa aveti o casa cu 8 camere iar voi, cei care o populati, sa fiti in numar de 2. Faceti-va o casa pe masura nevoilor. De restul banilor mai bine va plimbati.

palat

In concluzie, be smart si multumiti-va nevoile, nu orgoliile.

Anunțuri

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: